Eerste repetitie van Sennek met dé Songfestivaljurk in Lissabon

Sennek zal tijdens het Songfestival in Lissabon een zwarte transparante tule jurk van Veronique Branquinho dragen met daaronder een broek met mannelijke snit. Vanmiddag heeft de Belgische kandidate Laura Groeseneken voor het eerst ter plekke gerepeteerd. Tijdens de sobere en subtiele act wordt er een lichtspel gecreëerd met de jurk. 

Sennek droeg in de aanloop naar het Songfestival al enkele outfits van Veronique Branquinho. Vanmiddag werd duidelijk dat haar definitieve podiumoutfit in diezelfde lijn ligt. Op 8 mei zal Laura Groeseneken een lange zwarte transparante tule jurk van Branquinho dragen. Daaronder draagt ze een broek met mannelijke snit, om het contrast met de romantische jurk te maken. Door de transparante stof, met details in geplisseerd fluweel, wordt de jurk een stuk uitdagender. 

De performance (van de hand van Hans Pannecoucke) begint met een close-up op de ogen van Sennek, daarna zoomt de camera langzaam uit. Er wordt vooral subtiel met de belichting gespeeld. Sennek speelt met de camera en wandelt ook een stukje over de catwalk. De drie backing vocals die Sennek mee heeft zijn Nina Babet, Stef Caers en Monique Harcum. Zij blijven echter de hele tijd buiten beeld. Tijdens de act wordt er een lichtspel gecreëerd met de jurk. 

"Tijdens de repetities werd duidelijk dat deze outfit dé outfit was", vertelt Branquinho. "Hij vloeide zo mooi samen met de act en het lichtspel. De jurk past perfect bij Sennek: het is geen klassieke jurk, maar wel een vrouwelijke outfit met een donker, romantisch kantje, net zoals Sennek zelf. Het is ook een erg cameragenieke jurk: hij heeft volume maar door de tulestof laat de jurk licht door; door die transparantie wordt het iets bijzonders en zie je ook Senneks mooie silhouet." 

Geheel in de lijn van de verwachtingen is het een zwarte jurk geworden. Net zoals bij eerdere optredens draagt Sennek haar haren los.  "Het is belangrijk dat een artiest zich thuis voelt in de outfit en Sennek voelt zich goed in zwart", legt Branquinho uit. "We hebben ook niet voor een typische jurk met glitters of een outfitwissel op het podium gekozen, maar voor iets stijlvols en kwalitatief, iets wat perfect bij Sennek, haar goede stem en song past. Alles wordt tot de essentie herleid, ook in de act zelf."

Als je er in een mooi kleed staat dat niets bijdraagt tot de act werkt het niet.

Sennek

Sennek voelt zich naar eigen zeggen "comfortabel en zelfzeker" in het ontwerp. "Veronique heeft veel ervaring met hoe een outfit er op een podium moet uitzien. Als je er in een mooi kleed staat dat niets bijdraagt tot de act werkt het niet. Veronique voelde perfect aan wat ik op het podium wilde dragen. Ze begrijpt hoe je met licht werkt en hoe de bewegingen tot hun recht komen in het silhouet van de outfit. Het is echt een design gemaakt voor het podium."

Volgens Songfestivalwatchers zat de performance van Sennek ook vocaal goed en leek ze zich snel op haar gemak te voelen op het podium van de Altice Arena. 

Meest gelezen