Speelbos geopend in domein Puyenbroeck in Wachtebeke

Vandaag is het speelbos ingespeeld in het provinciale Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat gebeurde door zo'n 250 kinderen. Het nieuwe speelbos is tien hectare groot.

De eerste bomen en struiken voor het nieuwe speelbos in Wachtebeke werden 12 jaar geleden gepland. Nu zijn die bomen en struiken groot genoeg om de kinderen toe te laten er te spelen. Het speelbos was trouwens ooit een maïsakker. Naast bomen en struiken kwamen er ook grasvlaktes, speelheuvels en waterpoelen.

Gisteren is er trouwens ook de winterstal op het provinciale domein geopend. Dat is een gebouw van 800 vierkante meter waar de dieren van het park in de winter onderdak krijgen. Waardoor de gebieden waar de dieren de rest van het jaar verblijven, tijd krijgen om zich te herstellen.  

kasto80

Meest gelezen