Videospeler inladen...

Relletjes tussen voetbalsupporters en politie na wedstrijd Beerschot-Antwerp

Na de voetbalwedstrijd tussen Beerschot-Wilrijk en Antwerp is het tot relletjes gekomen tussen een 100-tal heethoofden en de massaal aanwezige politie. Er werd met allerlei projectielen gegooid en de politie heeft het waterkanon ingezet. Na een uurtje is de rust teruggekeerd. De politie heeft 29 relschoppers opgepakt en er is ook sprake van enkele lichtgewonden, onder wie één politieagent.

Voor de match waren uit voorzorg al een tiental mensen opgepakt, vooral Nederlanders. Ze hadden materiaal bij zich waarvan de politie vreest dat ze er amok mee zouden kunnen maken. 

De wedstrijd zelf eindigde op 0-0, en aanvankelijk verliep de uittocht van de supporters vrij rustig. Maar kort voor 18 uur dreigde het in de buurt van het Beerschot-stadion toch uit de hand te lopen. 

Naar schatting 300 supporters daagden na de wedstrijd de politie uit en die antwoordde met pepperspray en het waterkanon. Er zijn ook een aantal wagens beschadigd. 

Bij de vorige wedstrijd tussen die clubs twee weken geleden kwam het tot rellen en moest de politie ook onder meer het waterkanon inzetten. 

Meest gelezen