Videospeler inladen...

Vermoedelijke stenengooier uit Anderlecht geïdentificeerd en opgepakt

De jongeman die begin deze week een ploeg van "Terzake" met stenen heeft bekogeld in de Anderlechtse wijk Peterbos, is geïdentificeerd. Dat heeft de Anderlechtse burgemeester Eric Tomas (PS) gezegd aan de Franstalige commerciële omroep RTL-TVI. Het gaat om een minderjarige die intussen al is opgepakt.

"De politie heeft de stenengooier kunnen identificeren", bevestigt Tomas. "Hij wordt doorverwezen naar het parket." Onze redactie verneemt dat de verdachte een minderjarige zou zijn die inmiddels voor de jeugdrechter is voorgeleid.

Nog volgens Tomas zijn in verband met de zaak van het stenengooien al een tiental onderzoeken wegens poging tot doodslag geopend.

In de wijk Peterbos is het al een tijdje onrustig. De problemen kwamen in het nieuws toen vorig weekend veiligheidsagenten van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB waren aangevallen.

Meest gelezen