Het enige waaraan ik dacht, was: "Je moet genieten!"

Bijna 8 jaar geleden raakte hij tijdens een american footballwedstrijd verlamd vanaf de nek. Toch wilde en zou Chris Norton, toen nauwelijks 18, opnieuw lopen. Ook al waren de vooruitzichten op dat vlak erg somber, met de hulp van zijn vriendin zette hij door. Dat resulteerde vorig weekend in een huwelijk. Waar de man uit Altoona, in de Amerikaanse staat Iowa, zelf naar en van het altaar, met de ondersteuning van zijn vriendin, stapte. 

Nochtans zag het er aanvankelijk dus niet goed uit voor Norton, na het sportongeval. "Er werd me slechts 3 procent kans gegeven dat ik ooit nog zou kunnen wandelen, 3 procent kans dat ik ooit zelf in mijn gezicht zou kunnen krabben, dat ik alleen zou kunnen eten, dat ik alleen een bad zou kunnen nemen", aldus de nu 26-jarige Norton op nieuwswebsite Inside Edition.

Maar met de hulp van Emily Summers, die hij in 2015 leerde kennen, slaagde hij toch in zijn opzet. Summers: "We besloten, nadat we elkaar ontmoet hadden, dat we hier samen doorheen zouden geraken."

Dat resulteerde uiteindelijk in een huwelijk, waarvan de beelden vrijwel onmiddellijk viraal gingen:

Norton: "Het enige wat toen door mijn hoofd ging, was dat ik van dat moment optimaal moest genieten. En dat ik ten volle bewust moest zijn van iedere stap die ik nam."

In het praatprogramma "Good Morning America" voegde hij nog toe: "Dit is een werk geweest van 7 lange jaren. Zeven jaren van opofferingen en veel zwoegen. Met dank aan mijn vrouw nu, die ik omschrijf als een “Wonder Woman without the cape"."

Meest gelezen