Bijna 10.000 bezoekers voor eerste editie van "I Love Science Festival" in Brussel

De eerste editie van het "I Love Science Festival" heeft de voorbije drie dagen bijna 10.000 bezoekers naar Brussel gelokt. Het gratis festival voor wetenschappen en technologie vond van 27 tot en met 29 april plaats in Tour & Taxis en in Bozar.  

Bezoekers konden tijdens het festival hun hart ophalen aan meer dan 220 didactische en ludieke activiteiten. Op vrijdag verwelkomden de organisatoren vooral scholen, op zaterdag en zondag was het evenement meer een familiale aangelegenheid.

Vooral het Science Trucks Festival van Cap Sciences was een groot succes. Vrachtwagens, bestelwagens en andere voertuigen die tot mobiele laboratoria zijn omgetoverd, kwamen voor het eerst in België samen op Tour & Taxis. Ook het besturen van een formule 1-racesimulator of het vervaardigen van natuurlijke cosmeticaproducten behoorden tot de mogelijkheden, aldus de organisatie.

Het wetenschappenfestival wordt georganiseerd door visit.brussels en Innoviris. Er wordt ook samengewerkt met Bozar die rond het thema "When Art Meets Science" (Als kunst en wetenschappen mekaar ontmoeten) een programma heeft uitgewerkt.

Meest gelezen