Franse gemeenschap en Fedasil sluiten akkoord over opvang niet-begeleide minderjarigen

De Franse gemeenschap en het federale Fedasil hebben een akkoord gesloten over de opvang van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in jeugdinstellingen van de gemeenschap. In tegenstelling tot vorige akkoorden, heeft deze overeenkomst een onbepaalde duur.  

Dat maakte de bevoegde minister van de Franse gemeenschap, Rachid Madrane, zondag bekend.

Eind 2015 werd een eerste akkoord gesloten. Door de grote toevloed van niet-begeleide minderjarigen besliste de Franse gemeenschap toen om het federale niveau bij te staan voor de opvang van de kwetsbare jongeren. De overeenkomst werd tot nu toe telkens met een jaar verlengd. Ditmaal werd een akkoord van onbepaalde duur ondertekend.

Tot 130 plaatsen kunnen worden gecreëerd in de sector van de Jeugdhulp van de Franse gemeenschap. De kosten van de operatie worden volgens Madrane grotendeels door het federale niveau gedekt (81,86 euro per dag en per opgevangen jongere).

Meest gelezen