Gent lanceert onlineplatform met real-time informatie over mobiliteit

Het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent heeft een onlineplatform gelanceerd waarop u allerlei real-time informatie over mobiliteit kan opvolgen. Naast het zogenoemde mobiliteitsdashboard is er ook nog een Twitter-account dat u op de hoogte kan houden over de mobiliteit in de stad.

Wil u graag weten waar u uw auto kwijt kan als u in de Gentse binnenstad komt shoppen en hoeveel vrije plaatsen nog zijn in de verschilende parkeergarages? Houdt u niet van files en wil u graag weten hoe snel of traag u over de stadsring kan rijden of waar u met uw geliefde voertuig vast in het verkeer dreigt te raken? Of bent u een adept van het openbaar vervoer en wil u informatie over trein, bus of tram?  Met al die vragen kan u voortaan terecht op www.verkeer.gent.

Naast dit mobiliteitsdashboard is er ook de Twitter-account @verkeergent, dat het Gentse Verkeerscentrum dag en nacht up to date houdt.

"Omdat Gentenaars tegenwoordig allerlei systemen moeten raadplegen om zicht te krijgen op de mobiliteit, hebben we alles nu op één plaats gebundeld", zegt schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). "Zo kunnen inwoners gemakkelijker hun route plannen, en opvolgen wat er gebeurt in de stad."

De gegevens op het dashboard worden ter beschikking gesteld door onder meer De Lijn, Waze, het Agentschap Wegen en Verkeer en Coyote. Het dashboard is bedoeld als eerste aanzet. Het is de bedoeling om het nog verder uit te bouwen en de gegevens waar nodig te verfijnen. Feedback en opmerkingen zijn welkom op mobiliteit@stad.gent en worden meegenomen naar een volgende versie, belooft het mobiliteitsbedrijf.

Meest gelezen