Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Israëlische soldaten schieten drie Palestijnen dood in de grenszone met de Gazastrook

Het Israëlische leger heeft zondag naar eigen zeggen drie Palestijnen doodgeschoten aan de grens met de Gazastrook. Twee van de vermoedelijke islamisten werden gedood nadat ze de verboden grenszone waren binnengedrongen en springtuigen hadden geslingerd in de richting van de Israëlische soldaten, aldus het leger. Niet veel eerder werd een andere man gedood bij een poging om de grens over te steken.  

Een vierde man liep schotwonden op en werd gearresteerd.

Al wekenlang komt het aan de zwaar beveiligde grens tot protest en rellen. Vrijdag hadden honderden mensen in het noorden van de Gazastrook geprobeerd Israëlisch grondgebied te bereiken.

Sinds eind maart zijn 45 Palestijnen bij de massale protesten gedood en meer dan 5.500 anderen werden volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza verwond, waaronder volgens de Verenigde Naties 1.739 Palestijnen door schoten van Israëlische troepen. Aanleiding is de 70ste verjaardag van de Israëlische staat, die de Palestijnen als een ramp beschouwen. Het Israëlische leger beweert enkel met scherp te schieten als een gevaar niet is af te wenden.

Meest gelezen