Video player inladen...

Grote brand in schrijnwerkerij in Lier

In Lier heeft het afgelopen nacht zwaar gebrand in een schrijnwerkerij. De brand brak uit rond 23.45 uur. De brandweer heeft nog tot deze namiddag nageblust. Er vielen geen gewonden. De oorzaak zou een kortsluiting zijn.

De meubelmakerij stond in een recordtijd in lichterlaaie. De vlammen sloegen door het dak en er was zeer zware rookontwikkeling. De brandweer van Lier had man en macht nodig om de brand onder controle te krijgen en kreeg versterking van andere korpsen. Nog tot deze middag is er nageblust.

Door de zware rookontwikkeling kregen buurtbewoners het advies om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer heeft verschillende metingen uitgevoerd. Daaruit bleek dat de rook niet schadelijk was, en dat er dus geen gevaar was voor de volksgezondheid. 

Er vielen geen slachtoffers. Volgens de branddeskundige is een kortsluiting de oorzaak van de brand. Het meubelbedrijf is volledig vernield. De naburige bedrijven bleven gespaard. 

Meest gelezen