Video player inladen...

Oeps! Kate droeg jurk uit horrorfilm "Rosemary's baby"

Twitterende filmliefhebbers zagen het meteen: de jurk die hertogin Kate droeg toen ze met haar pasgeboren baby Louis de kraamkliniek verliet, kwam hen bekend voor. Ze vertoont een opvallende gelijkenis met jurk die actrice Mia Farrow droeg in de horrorfilm "Rosemary's baby" uit 1968.

De rode jurk met een kanten kraagje waarin hertogin Kate op de trappen van de kraamkliniek verscheen met haar pasgeboren derde kindje op de arm, deed een aantal filmliefhebbers verschrikt opkijken.

De jurk van ontwerpster Jenny Packham - geschatte waarde 2.500 euro - toont opvallende gelijkenissen met de jurk die actrice Mia Farrow droeg in de onheilspellende horrorfilm "Rosemary's baby" van regisseur Roman Polanski uit 1968, naar de gelijknamige thriller van Ira Levin.

De film volgt de naïeve Rosemary Woodhouse, die zwanger is en op een nacht droomt dat ze verkracht wordt door een demon. Als blijkt dat haar buren deel uitmaken van een Satanische sekte, staat ze doodsangsten uit. Haar wordt verteld dat haar kind een zoon van de duivel is.

Sommige twitteraars vinden de associatie met de film dan ook een beetje zorgwekkend. Anderen vinden dat helemaal niet,  ze vinden het verband juist magisch.

Volgens sommigen is het verband met de film louter toeval, en is de jurk juist een huldeblijk van hertogin Kate aan de moeder van haar echtgenoot prins William. Prinses Diana droeg in 1984 ook rood, toen ze op de trappen van precies dezelfde kraamkliniek haar pasgeboren zoontje prins Harry aan de pers toonde.

Prinses Diana met de pasgeboren Prins Harry op haar arm, 16 september 1984.
AP

Meest gelezen