Opnieuw agressie tegen agenten in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zijn agenten voor de tweede keer op korte tijd het slachtoffer geworden van agressie. Afgelopen weekend liep een controle uit de hand en probeerde een man een agent aan te vallen met een ijzeren lat. De agent bleef ongedeerd en kon versterking oproepen. Een week geleden kregen vier andere agenten wél rake klappen na een controle. Ze waren zelfs enkele dagen werkonbekwaam.

"Afgelopen weekend stopte onze overlastpatrouille aan een parking om er een voertuig te controleren", vertelt commissaris Hedwig Smet. "Er zaten vijf jongeren in de wagen en de agenten merkten een cannabisgeur op. Toen de agenten de identiteit van de jongeren wilden controleren, sloeg één van hen op de vlucht. Meteen werd de achtervolging ingezet. Eén agent kon de man bijbenen maar die rukte een metalen lat los van een woning en probeerde er de agent mee aan te vallen. Uiteindelijk kon de agent de man wel overmeesteren met behulp van een automobilist die alles zag gebeuren en ter hulp snelde. De agressieveling is opgepakt en zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. 

Al het tweede geval op korte tijd

Een dikke week geleden werden agenten ook al aangevallen door agressievelingen na een controle. Ook toen wilde de politie enkele mensen controleren toen ze een cannabisgeur opmerkten. De schermutseling die daarop uitbrak, liep niet goed af voor de vier betrokken agenten. Ze kregen raken klappen en waren zelfs een tijdje werkonbekwaam.

"Algemene tendens"

"Het is een algemene tendens dat burgers mondiger worden, zeker als er alcohol of andere verdovende middelen in het spel zijn", zegt commissaris Hedwig Smet. "De agressie is dan ook hand over hand toegenomen. Dat merken we jammer genoeg niet alleen in Sint-Niklaas."   

Meest gelezen