Geen boete voor agenten die geen parkeerplaats vonden

Twee agenten van de politiezone Hageland hoeven hun parkeerboete nu toch niet te betalen. Twee weken geleden kregen ze een boete voor fout parkeren voor het gerechtsgebouw in Leuven.

De agenten waren onderweg met twee verdachten die voor de rechtbank in Leuven moesten verschijnen. Normaal parkeren ze zich op het binnenplein van het gerechtsgebouw, maar een vrachtwagen versperde de toegang tot die parking.

In de buurt was nergens parkeerplaats, dus parkeerden de twee de politiewagen voor het gerechtsgebouw op een plek waar je niet mag staan. Ze kregen een boete. 

Korpschef van de politiezone Hageland, Luc Liboton schreef een verweerschrift: "Er was nergens anders parkeerplaats en de verdachten moesten zo snel mogelijk in het gerechtsgebouw zijn. Mijn mensen konden niet anders dan daar parkeren." Met succes, want de boete van 27 euro hoeven ze niet meer te betalen. 

Meest gelezen