Video player inladen...

Jongeman die Terzake-ploeg bekogelde voorlopig weer vrij

De jongeman die vorige week een ploeg van Terzake met stenen heeft bekogeld in de Anderlechtse wijk Peterbos, is voorlopig weer vrijgelaten. Hij werd vrijgelaten door de jeugdrechter, die later nog een beslissing kan nemen over de feiten zelf. Intussen wordt het onderzoek wel voortgezet.

De minderjarige verdachte die afgelopen weekend werd opgepakt voor het gooien van stenen naar een tv-ploeg van het programma Terzake, is vrijgelaten. Gisteren was de jongen opgepakt, maar de jeugdrechter laat hem voorlopig vrij. De jeugdrechter kan wel nog een beslissing nemen over de feiten zelf. 

“De jeugdrechter heeft geen beschikking genomen”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “Hij werd vrijgelaten door de jeugdrechter, die later nog een beslissing kan nemen. Intussen wordt het onderzoek voortgezet.”

In de wijk Peterbos is het al een tijdje onrustig. De problemen kwamen in het nieuws toen controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werden aangevallen. 

Meest gelezen