Vilvoordse ziekenhuisbedden verhuizen naar Congo

De oude meubels van het rusthuis Ter Linde in Vilvoorde krijgen binnenkort een nieuw leven. Ze worden verscheept naar Kinshasa in Congo.

Sinds vorig jaar is er in Vilvoorde een gloednieuw woonzorgcentrum: Filfurdo. De senioren daar hebben allemaal nieuwe meubels. Daarom zocht OCMW-voorzitter Jan Anciaux (N-VA) naar een mooi alternatief voor de oude meubels.

"De oude bedden bleven staan in het oude gebouw. We willen niet dat ze op het schroot belanden. Daarom hebben we gezocht naar een organisatie die ze kon gebruiken. Het gaat niet alleen om bedden, maar ook om zetels, tafel, voetbanken en nachtkastjes. De meubels gaan ginder een nieuw leven tegemoet."

De meubels zullen niet alleen in rusthuizen in Kinshasa, Congo, gebruikt worden maar ook in crèches en weeshuizen. 


 

Meest gelezen