Waterschade: bouwput in Zichem wordt zwembad

Heel wat regen en onweer in Vlaams-Brabant afgelopen nacht. Vandaag wordt de balans opgemaakt en die is niet min. Guy Exelmans uit Zichem werkt in de bouw, maar kan vandaag niet aan het werk.

Guy is zelfstandige vrachtwagenchauffeur, en werkt normaal met een team om kelders en bouwputten op te vullen, waar later een gebouw of woning op komt. Maar dat is vandaag niet mogelijk. "Vanmorgen waren alle putten en kelders gevuld met zeker 20 tot 30 centimeter water." En dat is een groot probleem.

Zwembad 

"De kelders en bouwputten zijn nu eigenlijk getransformeerd tot zwembad.", gaat Guy verder. "Dat water kan niet weg.  Tenzij het verdampt of wordt weggepompt." En dus is Guy vandaag technisch werkloos, en maakt hij dan toch een beetje de brug. 

Meest gelezen