Video player inladen...

Charles Michel (MR): "Wij zijn dé regering van de werkmensen van België"

Aan de andere kant van de taalgrens vieren ook de liberalen zoals elk jaar 1 mei. "Meer dan ooit maken wij de evenwichtsoefening tussen werkgelegenheid, innovatie en investeringen", zegt premier Charles Michel in zijn 1 mei-toespraak. "Wij zijn de regering van de werkmensen." Sinds haar aantreden zijn 185.000 jobs gecreëerd, zegt hij, en is de koopkracht gestegen dankzij de taxshift.

De Franstalige liberalen van de MR houden traditioneel ook een bijeenkomst op het Feest van de Arbeid. In Court-Saint-Etienne in Waals-Brabant verdedigden MR-voorzitter Olivier Chastel en premier Charles Michel het regeringsbeleid

"Economische en sociale ontwikkeling is het DNA van de MR", zei Chastel "Zowel in de federale als in de Waalse regering zorgen we voor nieuwe economische dynamiek om de koopkracht te verbeteren, nieuwe jobs te creëren en zo onze sociale zekerheid, onze gezondheidszorg en onze pensioenen veilig te stellen".

MR-voorzitter Olivier Chastel zei dat hij graag samen met de N-VA in een nieuwe federale regering wil stappen, met Charles Michel als premier.

Meest gelezen