Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Facebook komt binnenkort met datingservice

Facebook gooit zich op de datingmarkt. Binnenkort komt de sociaalnetwerksite met een datingservice. Dat heeft topman Mark Zuckerberg aangekondigd. Door dat nieuws kreeg datingapplicatie Tinder klappen op de beurs.

"Er zitten 200 miljoen mensen op Facebook die zichzelf als single aangeven. Dus daar valt duidelijk iets te doen", aldus Zuckerberg op de jaarlijkse F8 Developer Conferentie. Volgens de baas van Facebook gaat het om een logische stap voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het online verbinden van mensen.

De - optionele -datingservice wordt "weldra" gelanceerd, maar een specifieke datum is nog niet bekend. Op een prototype was alvast een stuk van de vormgeving te zien: een hartje in de rechterbovenhoek van de Facebookapp. Wanneer je op dat knopje drukt, kom je uit op je Facebook-datingprofiel, in het geval je zo'n profiel hebt aangemaakt uiteraard.

Zuckerberg wil dat de gebruikers vooral "duurzame relaties" kunnen vinden via de service, "en niet enkel hook-ups (seksdates, zeg maar)". Opvallend: de topman van Facebook gaf aan dat de datingservice wordt uitgewerkt met veel aandacht voor het recht op privacy. Facebook is recent zwaar onder vuur komen te liggen wegens datalekken. In dat kader liet Zuckerberg ook nog weten dat zijn bedrijf werkt aan een functie waarmee Facebookgebruikers hun zoekgeschiedenis permanent zullen kunnen verwijderen.

Het is de eerste keer dat Facebook zich richt op dating. Dat kan potentieel hevige concurrentie geven voor al bestaande datingapplicaties. Het moederbedrijf van Tinder verloor na de aankondiging door Zuckerberg bijna 20 procent aan waarde op de beurs.

Meest gelezen