Inbraken blijven zorgenkind in politiezone Waasland-Noord

Uit de jaarcijfers van de politiezone blijkt dat het aantal inbraken in huizen is verminderd, maar dat het aantal inbraken bij jeugd-en sportverenigingen toeneemt. Het gaat om cijfers van vorig jaar.

De jaarcijfers van vorig jaar  gaan over de gemeenten Sint-Gillis, Stekene en Beveren. Daaruit blijkt dat er meer wordt ingebroken in jeugd-en sportverenigingen. Vaak valt daar geen geld te rapen, maar wordt er vernield, wordt er veel kapot gemaakt. Het zijn dan de verenigingen zelf die voor de kosten moeten opdraaien.

Uit de jaarcijfers blijkt ook dat de inbraken in huizen lichtjes dalen. En het aantal verkeersongevallen was nog nooit zo laag was, de zwarte punten zijn aangepakt, zegt burgemeester Marc Van de Vijver. 

Meest gelezen