Franse president Macron reist naar Australië, de nadruk ligt op defensie

De Franse president Emmanuel Macron is in Australië aangekomen voor een driedaags bezoek. Het bezoek moet vooral voor een nauwere samenwerking zorgen tussen de twee landen op het vlak van defensie.

Macron zijn reis zal vooral gericht zijn op defensie omdat het staatsbedrijf Naval Group (voormalig DCNS) een aanbesteding won om onderzeeërs voor de Australische marine te bouwen. Het gaat over een overeenkomst ter waarde van 50 miljard Australische dollars (31 miljard euro).

“Frankrijk beschouwt Australië als een belangrijke partner voor het waarborgen van de maritieme veiligheid in de Indische en Stille Oceaan en in het tegengaan van de groeiende macht van China”, meldde het Elysée.

Het bezoek van de president zal daarnaast ook gericht zijn op klimaatgerelateerde kwesties. Macron, die net terug is van een staatsbezoek aan Washington, werd verwelkomd door de Australische premier Malcolm Turnbull en zijn vrouw met een diner in het operagebouw van Sydney.

AFP or licensors

Meest gelezen