Het logo stond ook op het vliegtuig van Playboy-eigenaar Hugh Hefner.
1970 AP

Ontwerper Playboy-bunny overleden

In de Verenigde Staten is Art Paul overleden, de man die het wereldberoemde Playboy-logo ontwierp. Paul werd 93 jaar oud en stierf vorig weekend aan een longontsteking.

Art Paul was destijds de allereerste werknemer van de Playboy begin jaren 1950. Eigenaar Hugh Hefner had de freelance illustrator aangenomen om een logo te creëren voor het pikante magazine. 

Het werd een konijntjeshoofd met een vlinderdas. Art Paul ontwierp het logo naar eigen zeggen in een uur tijd. De bunny werd wereldberoemd als uithangbord van de Playboy. Vanaf de derde editie van het magazine stond het op de cover om er altijd te blijven. 

Paul bleef art director bij de Playboy tot zijn pensioen in 1982. Hij schakelde tijdens zijn loopbaan verschillende artiesten in om illustraties te maken voor het magazine, zoals Salvador Dali of Andy Warhol. Playboy won dankzij het werk van Art Paul talrijke prijzen.  

Meest gelezen