Rukwind beschadigt rennersdorp in Oostende

Vannacht hebben rukwinden zware schade aangebracht aan het rennersdorp van de wereldbeker para-cycling. Dat is een wielerwedstrijd voor atleten met een fysieke beperking. Er vielen geen gewonden maar de schade zou in de tienduizenden euro's lopen.

De wereldbeker para-cycling wordt van donderdag tot zondag gereden in Oostende en het dorp voor de renners was al opgebouwd. Sommige atleten waren al aangekomen en hadden materiaal in de tenten geplaatst. Maar sterke rukwinden bliezen zowat 20 van de 35 tenten op een hoopje.

De tenten zelf en de omheining raakten beschadigd en ook enkele gevels van huizen waar de tenten tegenaan zijn gewaaid. "Er is ook materiaal van de renners beschadigd. Het gaat dan om dure fietsen, aangepast aan de handicap van de atleten. Alles samen is er wellicht voor zowat 30.000 euro schade", zegt mede-organisator Robert Declercq.

De wielerwedstrijd, waaraan 380 atleten deelnemen, kan wel gewoon plaatsvinden. Het is de derde keer dat deze wedstrijd in Oostende wordt gereden.

Meest gelezen