Schoenmaker Robin is de reddende engel van de Heilig Bloedprocessie

Schoenmaker Robin Saunders is de reddende engel van de Heilig Bloedprocessie in Brugge. Hij helpt de figuranten van hun pijnlijke voeten af door de gloednieuwe sandalen van de processie aan te passen. De achterkant van de sandalen was te hoog, en dat zorgde voor 'bloedbleinen'.

De organisatie heeft de sandalen nieuw gekocht voor zo'n 33.000 euro. Maar de achterkant van die sandalen is te hoog. De figuranten bezeerden daardoor hun hielen tijdens de repetities voor de Heilig Bloedprocessie. Voor schoenmaker Robin uit Sint-Kruis bij Brugge is het dus noeste arbeid op deze feestdag. "Ik moet de hielstukken verlagen. De achterkant schuurde te veel tegen de voeten van de figuranten. Ik heb er al 500 paar gedaan en er komen er nog eens zoveel."

Het straffe is ... schoenmaker Robin gaat op 10 mei zelf niet kijken naar de Heilig Bloedprocessie. "Dit jaar heb ik mijn vrouw beloofd om een weekendje weg te gaan. Het zal op blote voeten zijn (lacht)!"

Robin heeft nog zo'n 500 sandalen te gaan. Hopelijk zakt de moed niet in z'n schoenen.

Meest gelezen