Stroomonderbreking in Kortrijk na herstelling in leegstaand rusthuis

Het centrum van Kortrijk zat gisteravond anderhalf uur zonder stroom. Oorzaak was een kortsluiting toen een elektricien een herstelling uitvoerde in een leegstaand rusthuis.  De man raakte daarbij gewond.

De technicus probeerde gisteren om een probleem op te lossen in het oude woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kortrijk. Dat gebouw wordt niet meer gebruikt als rusthuis, er wonen nu tijdelijke bewoners om het pand te beschermen tegen leegstand. 

De man kreeg een hevige stroomstoot door het lijf toen hij werken uitvoerde aan de middenspanningscabine, in de kelder van het gebouw. Hoe dat is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Hij raakte zwaar verbrand en werd naar het UZ Gent afgevoerd. De elektricien verkeert niet in levensgevaar. 

Het probleem in het oude rusthuis veroorzaakte een stroomonderbreking in het centrum van Kortrijk. 14 elektriciteitscabines moesten allemaal handmatig weer opgestart worden. Na ongeveer anderhalf uur had iedereen in Kortrijk opnieuw stroom, op uitzondering van de bewoners van het oude rusthuis, waar het probleem begonnen is. 

Meest gelezen