Video player inladen...

Tiental gewonden bij paniekgolf in Nice

In het centrum Nice, in het zuiden van Frankrijk, zijn maandagavond een tiental mensen gewond geraakt nadat een paniekreactie was ontstaan toen enkele schoten te horen waren. Het bleek echter te gaan om een uit de hand gelopen ruzie, waarbij een man met een wapen met losse flodders in de lucht had geschoten.

In totaal raakten twaalf mensen gewond op de Place Magenta in de voetgangerszone van Nice. Door de schoten raakten ze in paniek en bij het vluchten liepen ze vooral snijwonden op door gebroken glas. Enkelen van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. De ruziemakers die aan de basis lagen van het incident, werden opgepakt.

De voetgangerszone in Nice was op 14 juli 2016 nog het doelwit van een terroristische aanslag. Op de Promenade des Anglais, waar een vuurwerkshow werd gehouden naar aanleiding van de Franse nationale feestdag, reed een man met een vrachtwagen in op de menigte. Daarbij kwamen 86 mensen om.
 

Meest gelezen