Windstoten rukken panelen los in Blankenberge

Rukwinden hebben veel schade veroorzaakt aan een groot flatgebouw op de hoek van de Franchommelaan en de Zeedijk in Blankenberge. Er wordt gewerkt aan het dak van de "Residentie Royal Phare". Door felle windstoten kwam een deel van de bekleding los.

Er vielen brokstukken op de straat. Maar er waren gelukkig geen gewonden. De politie en de brandweer kwamen ter plaatse om de situatie te beveiligen. Na een grondige controle werden alle loshangende onderdelen verwijderd.

Al tweede schadegeval

Maandagavond laat was er een gelijkaardige schadegeval op de hoek van de De Smet de Naeyerlaan en de Karel Deswertlaan. Ook daar veroorzaakten rukwinden schade aan de gevel van een flatgebouw. Enkele gevelplaten vlogen los. En vielen brokstukken op het  trottoir. Alles werd verstevigd. Van concreet gevaar voor omstanders was uiteindelijk nooit sprake.

Meest gelezen