Video player inladen...

Aldi verkoopt voortaan enkel nog "eerlijke" rozen

Aldi maakt vandaag bekend dat ze enkel nog "eerlijke" rozen verkopen. Het Fairtrade-label verzekert klanten dat de rozen geteeld worden op een milieuvriendelijke manier en met een beter loon voor de arbeiders. Aldi rekent de meerkost niet door aan haar klanten, een boeket blijft 2,99 euro kosten.

Aldi is naar eigen zeggen de eerste supermarktketen in België die enkel nog rozen verkoopt die afkomstig zijn uit eerlijke handel. Fairtrade Belgium is verheugd met de beslissing van Aldi: “Zij zijn wellicht de grootste rozenverkoper van ons land",  zegt Nicolas Lambert van Fairtrade Belgium, "En dankzij hun sterk engagement op lange termijn, is de impact van hun beslissing groot.”

Aan de prijs van een boeket rozen verandert er niets. Aldi neemt de investering in het Fairtrade-certificaat voor eigen rekening. Een boeket kost nog steeds 2,99 euro. Het aantal rozen per boeket of de knopgrootte van de rozen wijzigt evenmin, benadrukt de discounter.

Meest gelezen