Nicolas Maeterlinck

Alle Nestlé-producten opnieuw in de rekken bij Colruyt

Warenhuisketen Colruyt heeft een akkoord bereikt met voedingsconcern Nestlé. Er was een conflict gerezen tussen Nestlé, Colruyt en vijf andere Europese warenhuisketens, omdat de ketens lagere prijzen wilden. Nestlé gaf niet toe en een reeks producten verdween in februari uit de rekken van de supermarkten. Ruim twee maanden later is er dus een akkoord, al wil Colruyt niets zeggen over de inhoud ervan.

Bij Colruyt zijn ze tevreden over het akkoord, maar meer informatie geeft de warenhuisketen niet: “Wij zijn blij dat we eruit gekomen zijn, maar details over prijsafspraken met leveranciers geven wij nooit.” Colruyt zegt ook niet welke Nestlé-producten niet meer werden aangeboden sinds februari, toen het conflict escaleerde.

Hoe dan ook keren de producten van Nestlé die uit de rekken waren verdwenen, terug, al kan Colruyt daar geen timing op plakken: “Het is zo dat wij een aantal referenties niet meer hebben bijbesteld waardoor er even niets meer in de rekken lag van die specifieke producten. Dat proces wordt nu opnieuw opgestart, zowel bij Nestlé als bij ons, maar dat neemt waarschijnlijk wel nog wat tijd in beslag.”

Voedingsconcern Nestlé heeft het over een "evenwichtige overeenkomst". Die heeft het niet alleen met Colruyt gesloten, maar met in totaal zes Europese warenhuisketens die zich verenigd hebben in Agecore. Door zich te verenigen, hopen de ketens scherpere prijzen af te dwingen van leveranciers. Eerder dit jaar was er een identiek conflict tussen Colruyt en PepsiCo. Daardoor verdwenen chips en frisdranken van Pepsico enkele maanden uit de rekken van Colruyt.

Agecore bestaat uit de Duitse supermarktgroep Edeka, het Belgische Colruyt, het Zwitserse Coop, het Franse Intermarché, het Italiaanse Conad en het Spaanse Eroski.
 

Meest gelezen