AFP or licensors

Actrice Ashley Judd daagt Weinstein voor rechter omdat hij haar "carrière verpestte"

Actrice Ashley Judd (50) klaagt gewezen filmproducent Harvey Weinstein aan, omdat hij haar carrière schade zou hebben berokkend. Weinstein zou Judd op een zwarte lijst hebben gezet, zodat ze filmrollen misliep. Vorig jaar bevestigde regisseur Peter Jackson al dat hij Judd schrapte voor de casting van een rol in "Lord of the rings", en dat op aanraden van Weinstein.

Judd was een van de eerste actrices die haar verhaal van seksuele intimidatie deed aan The New York Times. Nu onderneemt ze ook juridische stappen, omdat ze vindt dat haar Hollywoodcarrière er anders had kunnen uitzien. Ze stond naar eigen zeggen op een zwarte lijst. "Ik ben hierdoor werk misgelopen en dus geld. Mijn naam is te grabbel gegooid, dat durf ik met zekerheid zeggen", stelt ze op ABC News.

Judd zou een rol hebben gemist in de populaire "Lord of the rings"-reeks. Aan Peter Jackson was verteld dat de actrice "een nachtmerrie" was om mee samen te werken. Een verhaal dat de regisseur eind vorig jaar al bevestigde. Jackson geloofde Weinstein, oprichter van Miramax, de studio die de rechten op "Lord of the rings" bezat.

Judd belooft dat eventuele schadevergoedingen uit de rechtszaak zullen worden gestort aan Time's Up, het fonds voor slachtoffers van seksuele intimidatie dat ontstond uit de #metoo-beweging.

Meest gelezen