Video player inladen...

Militair vrachtvliegtuig stort neer op snelweg in Georgia, zeker 5 doden 

Bij de crash van een C130-vrachtvliegtuig van Puerto Rico's Air National Guard zijn zeker vijf, maar mogelijk alle negen inzittenden omgekomen. Het grote toestel, dat na meer dan 60 jaar dienst zijn laatste vlucht maakte, stortte neer op een snelweg in de Amerikaanse staat Georgia.

De Hercules C-130, een type vliegtuig dat het Belgische leger ook al jaar en dag gebruikt, is kort na het opstijgen van de luchthaven van Savannah, aan de oostkust van de VS, neergestort. Het toestel was op een allerlaatste oefenvlucht naar Arizona.

Op een foto die de lokale brandweer op Twitter heeft verspreid, is een brandend wrakstuk te zien.

De lokale hulpdiensten hebben de exacte locatie van de crash getweet, een kruispunt op Highway 21, en sloten de omgeving af voor onbepaalde tijd.

De National Guard is een reservemacht van militairen die een deel van hun dienst op VS-territorium uitvoeren maar tegelijk inzetbaar zijn bij speciale operaties op andere plaatsen. Zo zijn er 54 verschillende afdelingen, waar de Puerto Rico National Guard één van is.

Zo hebben de vliegtuigen van de National Guard Puerto Rico een rol gespeeld bij de noodhulp aan het eiland, waar in september vorig jaar de orkaan Irma toesloeg.

De luchthaven van Savannah dient sinds de orkaan als belangrijke hub tussen Puerto Rico en het Amerikaanse vasteland.

Bekijk hieronder de beelden van het neergestorte vliegtuig op de autoweg.

Video player inladen...

Meest gelezen