Jarige Chantal Pattyn (50) gaat vanavond op zoek naar de erfenis van mei '68 op Klara

Chantal Pattyn werd zelf op 2 mei 1968 geboren en bekijkt op de dag van haar 50ste verjaardag hoe de studentenrevolte in Parijs de wereld heeft beïnvloed. Ze gaat vanavond in gesprek met onder anderen Claude Blondeel en Paul Goossens, beiden student in die tijd.  

Chantal Pattyn wordt precies vandaag 50 en gaat op zoek naar de erfenis van mei '68. Voor die gelegenheid presenteert ze een marathonuitzending van "Pompidou" van 17 tot 22 uur op Klara. 

Als baby heeft ze die periode niet bewust meegemaakt en daarom gaat ze in gesprek met twee heren die mei '68 als student hebben meegemaakt: Claude Blondeel en Paul Goossens. Paul Goossens was een van de leiders van het studentenverzet in Vlaanderen en is auteur van het boek "1968, het jaar dat niet wil sterven". 

Geert Buelens over impact '68

Naast het getuigenverslag van de twee heren, zorgt Geert Buelens voor een historische analyse van de studentenrevolutie. Buelens schreeft het boek "De jaren 60. Een Cultuurgeschiedenis" waarin hij het woelige decennium onder de loep nam. Buelens zal het hebben over de impact van mei '68 toen en vandaag.

Daarnaast ontvangt Pattyn een hele resem gasten die vertellen over hun ervaring met de periode. Als jongere van toen, of als lid van een van de volgende generaties. Sprekers als Jan Blommaert, Chantal De Smet, Mia Doornaert en David Van Reybrouck praten over hun erfenis van mei '68.

Kaaitheater

Speciaal voor deze gelegenheid zal Pattyn uitzenden vanuit het Kaaitheater. Wie de uitzending wil bijwonen, is welkom in het café. Tickets zijn gratis, maar u dient wel even te reserveren via de site van het Kaaitheater. Uiteraard kan u de uitzending ook live volgen op Klara. Gwen Cresens, Jan Hautekiet en Patrick Riguelle zorgen voor live muziek. 

Meest gelezen