Jorgen Caris

Dotan schrapt eigen festival "vanwege de huidige omstandigheden"

Het 7 Layers Festival van Dotan gaat dit jaar niet door. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van het evenement. Alles heeft te maken met de commotie over het trollenleger van de Nederlandse singer-songwriter.

"Vanwege de huidige omstandigheden is in goed overleg besloten dat het 7 Layers Festival in 2018 niet doorgaat": met die mededeling maakt de organisatie van het muziekfestival in Amsterdam op Facebook bekend dat de komende editie is afgelast.

Het 7 Layers Festival is het geesteskind van Dotan. De voorbije 2 jaar bood het telkens een podium aan aankomend talent en was het uitverkocht. Wegens dit succes zou het festival dit jaar 2 dagen duren en plaatsvinden op 22 én 23 september.

De annulatie heeft alles te maken met de commotie die vorige maand is gerezen over het trollenleger dat Dotan de afgelopen jaren op sociaalnetwerksites heeft ingezet om zijn carrière een handje te helpen. De singer-songwriter gebruikte tientallen valse profielen die positief nieuws over hem in de verf zetten en soms zelfs verzonnen.

Dotan heeft het bedrog nadien toegegeven. Intussen heeft hij ook zijn optreden op Rock Werchter van komende zomer afgezegd.

Meest gelezen