Video player inladen...

Koning Albert II heeft een nieuwe hartklep gekregen

Koning Albert II heeft een operatie ondergaan waarbij dokters een nieuwe aortaklep in zijn hart hebben geplaatst. Dat meldt het Paleis. Het voormalige staatshoofd is inmiddels weer thuis.

Het was aangekondigd en op 30 april is het ook gebeurd: koning Albert II heeft een nieuwe aortaklep in het hart gekregen. Dat was nodig omdat recent cardiologisch onderzoek had uitgewezen dat de vader van koning Filip opnieuw met hartproblemen kampte.

Bij een eerste ingreep op 19 april was al een stent aangebracht, maandag volgde een nieuwe ingreep waarbij dokters een nieuwe hartklep plaatsten. Het ging niet om een openhartoperatie, de stent en de klep zijn via de lies ingebracht.

Rond de eeuwwisseling heeft Albert II al eens een operatie aan het hart ondergaan. Net als toen zijn de beide ingrepen van vorige maand vlot verlopen, meldt het Paleis. Vandaag is het voormalige staatshoofd samen met zijn echtgenote koningin Paola naar het kasteel Belvédère teruggekeerd, hun woonplaats.

Meest gelezen