Jaap Arriens/NurPhoto

Leopoldsburg start met 5 WhatsApp-groepen

De gemeente lanceert in elke wijk van Leopoldsburg een eigen WhatsApp-Groep. Iedereen in de wijk kan zich aansluiten en mee een oogje in het zeil houden. Het gemeentebestuur en de politiezone Kempenland willen zo de veiligheid verhogen.

Leopoldsburg heeft vijf wijken: Centrum, Boskant, Geleeg, Heppen en Strooiendorp. En in elk van die wijken zal een Whatsapp-groep actief zijn. Er wordt gewerkt volgens het SAAR-principe : Je signaleert iets (merkt iets op), alarmeert de politie op het nummer 101, stuurt dan een berichtje met de app en tenslotte kan je reageren, bijvoorbeeld door een verdacht persoon vriendelijk te vragen of hij de weg kwijt is bijvoorbeeld. 

Elke WhatsApp-groep krijgt een coördinator en die houdt een oogje in het zeil en grijpt in wanneer dat nodig zou zijn. Iedereen die zich aansluit moet een charter ondertekenen waarin opgelijst staat wat kan en niet kan. 

De WhatsApp-groepen moeten de veiligheid in de gemeente nog verhogen. Nu zet de gemeente al bewakingscamera's in in de stationsbuurt en ANPR-camera's op de invalswegen. 

Meest gelezen