Macron vindt vrouw van Australische premier "delicious"

Bromances nog tot daaraan toe, maar te persoonlijk worden over de echtgenote van een premier of president die men bezoekt, dat gaat toch een brug te ver. Nochtans hield de Franse president Emmanuel Macron zich niet in toen hij het over de vrouw van de Australische premier Malcolm Turnbull had. Hij bedankte immers niet alleen Turnbull tijdens een toespraak in Sydney voor de warme ontvangst, maar ook zijn "lekkere vrouw" Lucy.

Meer dan waarschijnlijk had de misser te maken met een vertaalfout. Het Franse woord "délicieux" kan zowel lekker als liefdevol betekenen. Macron zal wel de laatste omschrijving hebben bedoeld, maar hij zei het volgende:

Het feit dat "delicious" een seksuele connotatie kan oproepen, ging op Twitter natuurlijk niet ongemerkt voorbij:

Meest gelezen