Man die chauffeur uit vrachtwagen redde na ongeval: "Ik volgde gewoon mijn gevoel"

Het verkeer op de E40 tussen Gent en Brussel zat de hele ochtend zwaar in de knoop na een ongeval met een vrachtwagen. Die ging ter hoogte van Erpe-Mere door de middenberm en veroorzaakte urenlang fileleed in beide richtingen. Alberto Jacobs uit Erpe-Mere zag het allemaal gebeuren en redde de chauffeur uit zijn penibele situatie.

"Ik heb eigenlijk niet nagedacht", zegt Alberto Jacobs. "Ik heb gewoon mijn vier pinkers opgezet, ben uitgestapt, er naartoe gelopen en direct gedaan wat ik kon doen."

De ravage na het ongeval was groot. De vrachtwagen lag gekanteld en de bestuurderscabine was zwaar verhakkeld. Ondanks de rook die uit de motor kwam, twijfelde Alberto Jacobs geen moment om hulp te bieden.

"De cabine zat op de middenberm", zegt Jacobs. "Daar zijn we op gekropen en we hebben hem eruit gehaald. Aangezien hij bewust was, heeft hij zich eigenlijk ook een beetje mee geduwd."

Samen met enkele andere omstanders heeft Jacobs de chauffeur uit de cabine gehaald en naar de pechstrook gedragen. Daar diende een militair, die ook in de file stond, de eerste zorg toe aan de chauffeur.

Meest gelezen