MIVB ontslaat Redouane Ahrouch, kopstuk van de Partij Islam

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft Redouane Ahrouch ontslagen. Dat meldt de RTBF en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Ahrouch was buschauffeur bij de MIVB, maar is ook kopstuk van de partij Islam. De MIVB wil zich distantiëren van diens publieke uitlatingen en "zag geen andere keuze dan een einde te maken aan zijn contract".

Ahrouch - gemeenteraadslid in Anderlecht - kwam onlangs in het nieuws met zijn controversiële voorstel om mannen en vrouwen te scheiden op het openbaar vervoer en tijdens een televisiedebat weigerde hij de vrouwelijke deelnemers aan te kijken. Zijn partij Islam wil de sharia invoeren in België.

De MIVB heeft over die publieke uitlatingen een gesprek gevoerd met de man "om een aantal waarden van het bedrijf in herinnering te brengen". "Dat gesprek is uiteindelijk uitgemond in het beëindigen van het contract", aldus MIVB-woordvoerder An Van hamme.

De MIVB kan Ahrouch geen ernstige beroepsfout aanrekenen. "Er is een einde gemaakt aan zijn contract omdat hij een aantal zaken publiekelijk gesteld heeft - weliswaar binnen vrije meningsuiting - waarvan wij ons willen distantiëren", zegt Van hamme.

"Op het moment dat hij duidelijk verbonden wordt aan ons bedrijf, is het heel moeilijk om ons daarvan te distantiëren. Er restte ons dus geen enkele andere keuze dan een einde te maken aan zijn contract."

Meest gelezen