Gatz lanceert nieuw informatie- en communicatieplatform voor jongeren

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz legt de laatste hand aan "WAT WAT", een nieuw informatie- en communicatieplatform voor jongeren tussen 11 en 24 jaar. Jeugdorganisatie De Ambrassade kreeg de opdracht om het platform te ontwikkelen, waarop jongeren alle informatie terug kunnen vinden. Deze morgen onthulde minister Gatz het logo, de website zelf gaat op 1 oktober online. 

Minister Gatz kondigde eerder in zijn beleidsnota al aan dat er een nieuw informatieplatform moet komen voor jongeren. Nu zitten ze met heel wat vragen, onder meer over sexting, alleen wonen, de eerste kus of zelfs de inschakelingsuitkering, maar de informatie is versnipperd op tientallen websites en initiatieven.

Jeugdorganisatie De Ambrassade kreeg de opdracht om een platform te ontwikkelen, waarop jongeren al die informatie terug kunnen vinden. De organisatie werkte daarvoor onder meer samen met Child Focus en Awel. 'WAT WAT' moet zowel online als offline jongeren kunnen bereiken. Bedoeling is dat het een soort kwaliteitslabel wordt voor betrouwbare informatie.

Jongeren missen informatie over bepaalde thema's

"Feit is dat er al heel wat informatie voor jongeren bestaat, maar dat die niet altijd tot bij de jongeren geraakt. Door de verschillende initiatieven te bundelen, hoeven jongeren zich maar te richten tot één merk", zegt Gatz.

De website watwat.be gaat op 1 oktober online. Daarop zullen jongeren onder meer hun leeftijd kunnen ingeven, zodat de antwoorden aansluiten op hun leefwereld. De site zal ook doorverwijzen naar ander relevant advies en hulplijnen.

Meest gelezen