Ongepast verwijt doet PS-voorzitter in Charleroi de das om

Eric Massin neemt ontslag als voorzitter van de PS-afdeling in Charleroi. Dat heeft de lokale partijafdeling meegedeeld. Gisteren had Massin tijdens een toespraak de burgemeester van Courcelles uitgescholden voor "slet". Hij noemde Caroline Taquin (MR) "la plus salope". 

In de persmededeling van de PS erkent Massin dat zijn uitlatingen "ongepast en misplaatst" waren. Hij erkent ook dat excuses niet genoeg zijn en trekt naar eigen zeggen zijn conclusies om de rust te doen weerkeren. Hij zegt te handelen in het belang van zijn partij.

Gisteren stelde de PS naar aanbleiding van 1 mei de lijst­trekkers voor in de regio Charleroi voor de gemeenteraads­verkiezingen. Laurence Meire zal de PS-lijst trekken in Courcelles en wordt dus uitdaagster van huidig burgemeester Caroline Taquin (MR). "Laurence va affronter la plus salope!" ("Laurence zal de grootste slet ten schande brengen", nvdr.), zei Massin gisteren.

Taquin voelde zich beledigd, haar partij eiste excuses. Maar het is dus een ontslag geworden. 

Meest gelezen