Video player inladen...

Peumans ontgoocheld over Veerle Wouters: "Heb geen mensen naar politiek gehaald om daarna de tong uit te steken naar me"

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) voelt zich ondankbaar behandeld door zijn ex-partijgenoot Veerle Wouters, die samen met Hendrik Vuye een nieuwe partij wil oprichten. Dat zegt Peumans in "Villa politica". 

Vuye en Wouters stapten in september 2016 uit de N-VA uit onvrede met wat zij de "communautaire standstill" van de partij noemden. Vanuit een eigen fractie bleven ze actief in het parlement en nu willen ze bij de parlements­verkiezingen van 2019 met een eigen partij komen. 

Jan Peumans reageert ontgoocheld, vooral over Veerle Wouters. "Ik ben haar geestelijke vader geweest. Ik heb haar naar het federaal parlement gebracht. Als je op deze manier achteraf behandeld wordt, dan is dat een beetje ondankbaar."

"Ik heb geen mensen naar de politiek gehaald om dan de tong uit te steken naar je. Dat vind ik minder leuk", klinkt de "persoonlijke ontboezeming" van Peumans.

"Ik geloof niet in dit soort projecten"

Volgens Peumans zal de nieuwe partij van Vuye en Wouters - die economisch een linksere koers willen varen dan de N-VA - de N-VA geen pijn doen.

Hij stelt ook hun geloofwaardigheid in vraag. "Als ik zie welke uitspraken die mensen nu doen over datgene waar zij anderhalf jaar geleden heel anders over dachten. Dat vind ik het fundamentele van het verhaal."

Jan Peumans gelooft naar eigen zeggen niet in dergelijke projecten. "Maar we leven in een democratie en iedereen staat het vrij om met een nieuwe partij te beginnen. De Volksunie, Groen en de PVDA zijn zo ontstaan." 

Meest gelezen