PS-voorzitter van Charleroi biedt excuses aan nadat hij MR-burgemeester "slet" had genoemd

De voorzitter van de PS-afdeling in Charleroi, Eric Massin, heeft tijdens zijn 1-mei speech de burgemeester van Courcelles uitgescholden voor "slet". Hij noemde Caroline Taquin (MR) "la plus salope". MR reageerde furieus en eiste excuses. Die zijn er nu gekomen. Bij RTBF noemt Massin z'n eigen uitspraken "onaangepast en onvergeeflijk".

PS stelde gisteren de lijsttrekkers voor in de regio Charleroi voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Laurence Meire zal de PS-lijst trekken in Courcelles. Zij wordt uitdaagster van Caroline Taquin (MR), de huidige burgemeester van Courcelles. Toen Eric Massin, PS-voorzitter in Charleroi, dat aankondigde zei hij: "Laurence va affronter la plus salope!". Vrij vertaald: "Laurence zal de grootste slet ten schande brengen".

La DH schrijft dat PS-mandatarissen op het moment zelf al verbaasd reageerden op de uitspraak. Later op de dag regende het afkeurende reacties in heel Wallonië.

Ook bij Taquin zelf vielen de uitspraken niet in goede aarde. "Ik heb kinderen. Een van mijn dochters zit zelfs op Facebook. Ik heb gelukkig de tijd gehad om haar uit te leggen wat er is gebeurd, maar dit is echt een belediging. Dit is een belediging voor het hele politieke debat."

Mijn uitspraken zijn onbegrijpelijk en onvergeefbaar.

Eric Massin

Massin heeft bij RTBF nu z'n excuses aangeboden. "Ik heb hier geen uitleg voor", zei hij. "Ik vind zelf ook dat mijn uitspraken onbegrijpelijk en onvergeeflijk zijn." Hij biedt naar eigen zeggen zijn excuses aan bij Taquin en "bij iedereen die zich door deze uitspraken beledigd voelt".

Meest gelezen