Sous-chef kan tafelschuimers na achtervolging vatten

Maxime Lemeer, sous-chef van restaurant de Refugie in Tienen, kon een man vatten die een hele avond had gedineerd maar was weggelopen zonder te betalen. Hij en zijn tafelgenoot aten en dronken voor meer dan €200. Maar toen het tijd was om te betalen, vielen ze door de mand.

Maxime Lemeer, mag zich met recht en rede de held van de dag noemen. Zondagavond kreeg het restaurant de Refugie in Tienen, waar hij als sous-chef werkt, het bezoek van twee mannen. "Ze kwamen vrij laat binnen, rond negen uur 's avonds en bestelden alle dure dingen van de kaart. Champagne, kreeft, kaviaar, alles erop en eraan. "

Toen het tijd was om te betalen, vielen ze door de mand. Hun kaart werd zes keer geweigerd. Daarop stelde de bazin voor dat een van hen geld zou afhalen, terwijl de andere in het restaurant op hem zou wachten. Alleen kwam die ene man nooit terug en rende de andere op een gegeven moment plots weg.

Daarop schoot sous-chef Maxime Lemeer in actie. "Ik hoorde mijn bazin roepen en zette meteen de achtervolging in. Ik ben heel Tienen afgelopen en heb de dief uiteindelijk aan de Manège bij de lurven kunnen vatten. Gelukkig heb ik een goeie conditie".

Maxime hield de man vast tot een politiecombi voorbijkwam. Die nam hem mee naar het politiekantoor en maakte een pv op. Uiteindelijk aten en dronken de twee tafelschuimers voor meer dan €200. Of het restaurant dat bedrag ooit zal terugzien, is nog maar de vraag. De twee spraken Frans en zouden van Brussel afkomstig zijn. 

Meest gelezen