8-jarige Sofie bungelt minuut lang, metershoog aan slagboom: "Het was echt heel eng"

Hét beeld van de week komt uit Spaarndam, in Nederland. Op de foto is te zien hoe een meisje metershoog aan een slagboom hangt bij een brug. Het spelende meisje is gelukkig met de schrik vrij gekomen.

Nederland heeft sinds gisteren zijn eigen Pippi Langkous en ze luistert naar de naam Sofie. Het 8-jarige meisje was gisteren op wandel met twee vriendinnetjes en Marcel Kraan, de vader van één van de twee vriendinnetjes. Het viertal ging op deze zonnige middag ijsjes kopen.

Toen ze aan een brug kwamen, moesten ze wachten aan een slagboom. De kinderen waren aan het spelen met de slagboom, vertelt Marcel aan de regionale omroep NH Nieuws. "Ze wilden eraan gaan hangen en ik zei nog een paar keer 'niet doen, niet hangen, stoppen daarmee, kappen!' Ze zeiden nog dat ze er niet aan gingen hangen, maar toen schoot de kleinste als een malle de lucht in", klinkt het in plastisch Nederlands.

Loslaten

Sofie hing plots metershoog in de lucht, aan het uiteinde van de slagboom. Marcel ging samen met een toevallige voorbijganger onder het meisje staan en vroegen het meisje om de slagboom los te laten, zodat de twee haar konden opvangen. 

"Ik schrok toen ik boven hing", vertelt Sofie daags nadien in het NOS Jeugdjournaal. "Toen moest ik echt lang wachten. En ik kon het niet volhouden. En ik vond het eng." Maar ze hield wél vol.

Intussen was het bang wachten tot de slagboom weer naar beneden zou gaan. Dat duurde wel een minuut lang, tot de geschrokken sluiswachter het systeem van de slagboom helemaal kon resetten en de slagboom weer kon laten zakken.

Sterke handen

Dat het meisje zich zo lang kon vasthouden, is geen toeval, want "gelukkig klimt Sofie elke week bij de klimmuur in Haarlem. Daarom is ze heel sterk in haar handen”, legt Marcel uit aan NH Nieuws. 

Toen ze met haar beide voeten weer op de grond stond, gaf de geschrokken Marcel het meisje een uitbrander: "Ik ben even pittig tegen haar geweest, toen moest ze huilen. Daarna heb ik haar een knuffel gegeven." Ze zijn daarna naar huis gegaan, zonder een ijsje te kopen. "Daar baalden de meiden wel van.”

Het meisje heeft niets aan het hele voorval overgehouden, zegt haar moeder Kate, maar ze heeft er wel een nachtje slecht van geslapen.

NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal ging met Sofie en haar vriendinnetjes terug naar de slagboom, waar de drie hun verhaal doen:

Meest gelezen