Al zeker 125 doden door hevige stormen in India

In het noorden van India zouden in totaal al 125 doden gevallen zijn bij hevige zandstormen, gevolgd door onweer en zware regens. Ook ruim 160 mensen raakten daarbij gewond.

De noordelijke deelstaten Uttar Pradesh en Rajasthan zijn het zwaarst getroffen. Vooral het district Agra, waar het wereldberoemde monument Taj Mahal staat, is zwaar getroffen. Dat mausoleum zou zelf geen schade hebben opgelopen, maar enkele weken geleden zijn wel kleine minaretjes van de toegangspoort gevallen tijdens een storm.

In Uttar Pradesh zijn volgens de krant The Hindustan Times zeker 65 mensen omgekomen toen hun huis instortte of bomen op de weg terechtkwamen. In Rajasthan in het noordwesten is er sprake van 55 doden. Ook in Uttarakhand, Punjab, Haryana en Madhya Pradesh is zware schade aangericht aan huizen en wegeninfrastructuur en zitten grote gebieden nog zonder stroom. In die staten zouden nog eens zeker zes mensen gedood zijn door het weer. In de hoofdstad Delhi is er zware regenval, maar tot nu toe zijn er nog geen berichten over slachtoffers.

De meeste slachtoffers kwamen om in hun slaap, toen hun huis instortte na blikseminslagen. De storm trok een spoor van vernieling; delen van de staten Punjab en Haryana zitten nog zonder stroom.

Meest gelezen