De Croo: "Ik verwacht dat bpost maximaal inzet op behoud van jobs"

Minister van Post Alexander De Croo (Open Vld) wil dat bpost zoveel mogelijk personeelsleden die hun baan dreigen te verliezen heroriënteert naar een andere job. "Ik verwacht dat bpost maximaal inzet op behoud van de tewerkstelling", zei De Croo donderdag in de Kamer.

Vorige week raakte bekend dat er bij bpost enkele honderden jobs op de tocht staan. In het contact center - dat vragen over pakjes beantwoordt - zouden 90 tot 130 jobs verdwijnen. Caterting en schoonmaakdiensten zouden verder uitbesteed worden. Twee van de drie vakbonden hebben het sociaal overleg donderdag verlaten omdat ze vinden dat ze voor een voldongen feit worden gesteld.

In de Kamer wilden PS, cdH, CD&V en PVDA van minister De Croo weten hoe hij tegen de zaken aankijkt. De Croo merkte op dat bpost een bedrijf in volle verandering is, met minder brievenpost en meer pakjes. Netto zorgt die verandering voor vierhonderd bijkomende jobs, merkte De Croo op.

Meest gelezen