Video player inladen...

14,50 euro voor 1 meloen? Leuven gaat extra controleren op markten

In Leuven gaat de marktleiding extra controles uitvoeren bij de marktkramers. De controles komen er na klachten van mensen die hoge prijzen betaalden voor hun fruit.

Zo was er het verhaal van een oudere vrouw die 53 euro betaalde voor anderhalve kilogram druiven en een ananas op de Leuvense zaterdagmarkt. Iemand anders betaalde 14,50 euro voor één meloen. Ook op sociale media doken gelijkaardige berichten op, niet alleen vanop de Leuvense markten. De stad Leuven heeft intussen al één officiële klacht binnen gekregen: een man die 17 euro betaalde voor twee ananassen.

Extra controles

Het stadsbestuur besliste nu om extra controles uit te voeren op de markten om te zien of alle marktkramers de prijzen wel correct afficheren. Schepen van markten Erik Vanderheiden: "We voeren al strenge controles uit op de prijsaanduidingen, maar we gaan de controles nog verscherpen."

De schepen vindt het ook jammer dat één fruitkraam de goede naam van de markt bezoedelt. "Ik kan u zeggen dat de meeste marktkramers op alle Leuvense markten heel eerlijke mensen zijn. Mensen die het niet zo nauw nemen met de prijzen brengen onze markt wel schade toe en dat willen we absoluut niet."

Waarschuwing

De schepen benadrukt dat je vooral goed moet opletten als je iets koopt aan een marktkraam. "Wees alert en kijk goed naar de prijsaanduidingen. Veel mensen laten zich blijkbaar misleiden. Sommigen prijzen staan per kilo aangeduid, andere marktkramers verkopen per stuk. Let dus goed op. Vraag gerust nog eens extra naar de prijs."

Met eventuele klachten kan je terecht bij de marktleiding via een mailtje naar markten@leuven.be.
 

 

Meest gelezen