Videospeler inladen...

Farage haalt opnieuw uit naar België: "België is geen natie en wil daarom meer Europa"

Na de speech van premier Charles Michel in het Europees Parlement nam het Britse parlementslid Nigel Farage het woord. Volgens hem wil de bevolking niet meer maar juist minder Europa. Hij beschreef waarom België geen natie is en waarom België daarom van Europa een belangrijker niveau wil maken.

Europees Parlementslid Guy Verhofstadt reageerde laconiek op de uithaal van Nigel Farage: "We zullen zien wat voor een echte natie België is als we tegen Engeland spelen op het WK voetbal! Maar misschien bekijkt hij nog of hij Duits staatsburger kan worden en supportert hij wel voor "die Mannschaft"." Verhofstadt doelt daarmee op berichten dat Farage mogelijk ooit een Duits paspoort wou verkrijgen via zijn Duitse vrouw.

In het verleden haalde Farage, lid van de "Fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie", al hard uit naar België. In 2010 noemde hij toenmalig Voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy een "natte dweil uit een non-land". Herbekijk hier het fragment uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen