Glabbeek opent nieuw recyclagepark

In Glabbeek kunt u tegenwoordig uw afval lozen in een gloednieuw containerpark. In samenwerking met EcoWerf renoveerde de gemeente de oude hal tot een openluchtterrein.

De loods in Glabbeek, waar u tot voor kort uw afval kon achterlaten, was bedekt met golfplaten van asbest. Dat is nu niet meer het geval, want die loods staat er gewoonweg niet meer.

Eén keer betalen

Het recyclagepark moet veel toegankelijker zijn dan vroeger. Zo moet u nog wel verschillende keren wegen, maar slechts één keer betalen, op het einde van de rit. Alles staat ook beter aangeduid, zodat u al het afval in de juiste container gooit.

Sluikstorten

In Vlaams-Brabant sluikstorten nog steeds te veel mensen, volgens Glabbeekse burgemeester Peter Reekmans. Hij hoopt dat met dit nieuwe park de mensen hun afval op een juiste manier verwerken.

Grensoverschrijdend

Het doel van EcoWerf is om in Vlaams-Brabant verschillende van deze parken te bouwen. Zo kan je ook in andere gemeenten gemakkelijk jouw afval kwijt. "De parken moeten grensoverschrijdend zijn. Zo kan je bijvoorbeeld op weg naar je werk langsgaan in eigen gemeente, maar ook perfect bij het containerpark 20 kilometer verderop", zegt ondervoorzitster Tie Vanbeselaere.

Meest gelezen