Video player inladen...

GO! Atheneum in Aalst is voor één jaar "De strafste school"

MNM heeft het GO! Atheneum in Aalst uitgeroepen tot "De strafste school" van 2018. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd.

Al voor het achtste jaar op rij ging onze jongerenzender op zoek naar "De strafste school" oftewel de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Om zich in te schrijven kon elke Vlaamse en Brusselse school een filmpje insturen waarin de leerlingen tonen dat "als één groep samen grenzen verleggen" in het DNA van hun school zit.

De 15 strafste scholen die dat deden, kregen een bezoek van de jury met o.a Tom De Cock, Nora Gharib, Michiel De Meyer, Angelina Flor Pua, Aster Nzeyimana, Adil El Arbi, en Bilall Fallah, alsook vertegenwoordigers van de Vlaamse Scholierenkoepel. De jury bezocht scholen uit letterlijk elke windstreek en uithoek van Vlaanderen en Brussel en uit vrijwel alle onderwijsnetten: BuSO, ASO, BSO, TSO, DBSO en andere leervormen.

Dat leverde veel spektakel - en zelfs een wereldrecord - op. Om de jury weg te blazen stelden de leerlingen van GO! Atheneum Aalst zich de uitdaging om het officieel record "simultaan knuffelberen knuffelen" te verbreken. Met succes en van alle scholen liet het GO! Atheneum Aalst de diepste indruk na op de jury. De school mag zich dan ook vanaf vandaag een jaar lang "De strafste school" noemen.

Bekijk hier het spannende moment wanneer de leerlingen Tom De Cock, Nora Gharib en minister Hilde Crevits uit het busje zien komen.

Video player inladen...

Zij gingen het GO! Atheneum in Aalst voor

  • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
  • 2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
  • 2013: ASO Spijker, Hoogstraten
  • 2014: Middenschool Zelzate
  • 2015: PTS Mechelen
  • 2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen
  • 2017: Sint-Bavohumaniora, Gent

Ook ons jeugdjournaal "Karrewiet" was in Aalst deze morgen, voor een sfeerverslag:

Video player inladen...

Meest gelezen