Halve finales Koningin Elisabethwedstrijd live: mis niets op VRT

Canvas en Klara zijn uw ankerpunten om geen noot te missen van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Op vrijdag 4 mei om 15u beginnen de halve finales, met ook twee Belgische sopranen in de running: Charlotte Wajnberg en Marianne Croux.

Uit de eerste ronde met 55 kandidaten mogen er 24 deelnemen aan de halve finales. Ze bereiden twee recitals van zo’n 20 minuten voor, waaruit de jury er ééntje kiest. Ze zingen met pianobegeleiding in Studio 4 van Flagey in Brussel.

De twee Belgische halvefinalisten, Charlotte Wajnberg en Marianne Croux, allebei sopraan, komen op zaterdag 5 mei in actie. ’s Avonds worden dan de 12 finalisten bekendgemaakt, die op 10, 11 en 12 mei de eindronde ingaan.

Charlotte Wajnberg

Canvas en Klara

U hoeft niets te missen van deze hoogmis van de klassieke muziek. Op televisie zijn de halve finales (4 en 5 mei) live te zien op Canvas (vanaf 15u) en op Canvas+ (het kanaal van Ketnet) vanaf 20u, respectievelijk met Katelijne Boon en Lut Van der Eycken, en met als gasten zangers Werner Van Mechelen, Anne Cambier, Hendrickje Van Kerckhove en Huub Claessens.

Op Klara is er om 19u een samenvatting van de middagsessie en vanaf 20u ook de live-uitzending. Live kijken (en herbekijken) kan ook via het internet:  vrtnu.be en de website van de Koningin Elisabethwedstrijd. Op Canvas.be vindt u analyses, portretten en videofragmenten.

The points of the jury

24 zangers zijn nog in de running, maar wie zijn die juryleden die met een pokerface urenlang zitten te luisteren aan een ellenlange tafel? De jury staat traditiegetrouw onder leiding van Arie Van Lysebeth en er zitten zowel zangers, docenten als operadirecteuren in, van José Van Dam, Teresa Berganza, Christophe Prégardien tot Serge Dorny, Marc Clemeur en Peter De Caluwe.

Meest gelezen